학생 학술 활동

Needs Analysis and Developing a Coursebook of EOP in Pharmaceutical Fields

Miyoung Chung (International Graduate School of English, Seoul) in Lecture Theatre 3

at The MATSDA/University of Liverpool Conference: Authenticity and Materials Development for Language Learning, June 2016

As global pharmaceutical industry including Korean pharmaceuticals has been extended significantly, activities of reaching the global market as well as the amounts of export to the EU and US market have been sharply increased in Asian countries. There are lots of programs and materials of business English, but a few business English materials that workers could make use of for real job tasks, especially pharmaceutical fields. The purpose of this study is to find out the needs and develop a course book with English for occupational purposes (EOP) based on Content-based instruction (CBI). Identifying the purpose and the needs for learning is a critical step to set EOP curriculum because it assists the occupational learners improve their overall language skills as well as their job performance for business purpose in a corporate environment. EOP is also concerned with learning the specific language suited to a particular workplace context and it is about acquiring work-related English skills depending on their immediate needs. The study attempts to investigate the specific needs through the questionnaires and interviews with workers from pharmaceuticals sites, and develop an EOP coursebook by applying for authentic guideline and specific situations in pharmaceutical fields.